OLJA

Ja nu tänkte jag förklara lite om olja och varför man behöver den till sina naglar.

Den olja man ska använda ska ha små molekyler för att nageln har kroppens minsta celler. Derför behöver de en olja från en nagelsalong och inte någon olivolja, för den passar mycket bättre i en sallad. De är dessutom en färskvara så har den varig öppen längre än ett år så:  Köp en ny!!
Det man behöver är en nagelolja är för att ge den naturliga nageln näring. Har man har konstmaterial på nageln så gör oljan att materialet blir flexibelt.
Man bör ge naglarna olja 2 grr om dagen. På naturlig nagel lägger man en droppe vid nagelbanden och smörjer in ända upp till första knogen. Detta är för att roten till nageln (matrix) sitter där och den behöver olja.
Har du dessutom material på dina naglar skall du lägga oljan under naglarna. sedan låter man oljan rinnna i sidovallarna och upp till nagelbanden, så du sedan kan smörja där. Anledninngen till att man lägger oljan under naglarna är för att nageln inte ska torka. För när nageln torkar "rullar" den ihop sig och släpper från konstmaterialet. Då är det lätt att man får in smuts och bakterier i glepan och att man sedan tappar "hörnet" och det är inte så snyggt. Materialen blir dessutom hårda och oflexibla om man inte använder olja. Alltså mår den naturliga nageln dårligt så sitter materialet dårligt.

Om du har material på naglarna och väljer att ta bort det bör du fortsätta att använda oljan.Detta är den olja som jag skulle rekomendera. Den innehåller olika sädesslag, tee tre oil , lavendelolja samt basilika. Tee Tren har en läkande effekt som gör att sår läker fortare. (Funkar utmärkt om man är nagelbitare och biter på skinnet. det gör jag och det syns nästan aldrig pga denna fantastiska olja)


Många kramar!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0